Daikonai ir morkos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Daikonai ir morkos

Daikon - tai japoniškas ridikas, kuris nuo įprastų ridikų skiriasi tuo, kad jame nėra garstyčių aliejaus ir aštraus kvapo. Ši šakniavaisinė daržovė dėl savo naudingųjų savybių pelnė pasaulinį pripažinimą. Daikonuose yra daug vitaminų, įvairių fermentų ir mikroelementų, naudingų žmogaus sveikatai. Dažniausiai jis naudojamas salotoms ruošti, derinant su kitomis daržovėmis. Pavyzdžiui, su morkomis.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Daikonai ir morkos Žingsnis 1
Porus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 2

Daikonai ir morkos Žingsnis 2
Nulupkite obuolį ir supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 3

Daikonai ir morkos Žingsnis 3
Taip pat šiaudeliais supjaustykite morkas ir daikonus.

Žingsnis 4

Daikonai ir morkos Žingsnis 4
Supjaustytas daržoves sudėkite į salotinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 5

Daikonai ir morkos Žingsnis 5
Salotas apšlakstykite augaliniu aliejumi, gerai išmaišykite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos