Publikavimo data: 2024-04-14
Daikonai ir morkos
Daikon - tai japoniškas ridikas, kuris nuo įprastų ridikų skiriasi tuo, kad jame nėra garstyčių aliejaus ir aštraus kvapo. Ši šakniavaisinė daržovė dėl savo naudingųjų savybių pelnė pasaulinį pripažinimą. Daikonuose yra daug vitaminų, įvairių fermentų ir mikroelementų, naudingų žmogaus sveikatai. Dažniausiai jis naudojamas salotoms ruošti, derinant su kitomis daržovėmis. Pavyzdžiui, su morkomis.
Žingsnis 1
Porus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Nulupkite obuolį ir supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Taip pat šiaudeliais supjaustykite morkas ir daikonus.
Žingsnis 4
Supjaustytas daržoves sudėkite į salotinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Salotas apšlakstykite augaliniu aliejumi, gerai išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos