Publikavimo data: 2024-09-22
Daržovių pupelių troškinys su baklažanais ir imbieru
Ragu galima gaminti iš įvairių produktų ir patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą prie bet kokio mėsos patiekalo. Troškinys ruošiamas dviem etapais: pirmiausia daržovės kepamos ant didelės ugnies, kol paruduoja, o paskui troškinamos padaže ant labai mažos ugnies, kad susijungtų produktų aromatai ir skoniai. Siūlome virti daržovių troškinį iš pupelių ir baklažanų su lengvais rytietiškais atspalviais.
Žingsnis 1
Svogūnus ir morkas supjaustykite kuo smulkiau. Svogūnus supjaustykite kubeliais arba labai plonais pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka arba smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir nuolat maišydami kepkite svogūnus ir morkas 5-6 min. ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Nuo baklažanų pašalinkite odelę, sudėkite juos į gilų dubenį, pasūdykite ir išmaišykite. Palikite juos mirkti 5-10 minučių. Kai baklažanai paleis sultis, išspauskite juos rankomis ir šiek tiek nusausinkite. Papriką ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, o šparagines pupeles - 3-4 cm griežinėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite į keptuvę supjaustytas daržoves, išmaišykite ir kepkite dar 9-10 minučių. Prieš pat kepimą daržoves supjaustykite, kad jose išliktų kuo daugiau vitaminų.
Žingsnis 5
Nulupkite ir susmulkinkite česnaką bei imbierą. Česnakus galima susmulkinti česnakų spaudikliu, o imbierą - smulkiai sutarkuoti.
Žingsnis 6
Į keptuvę suberkite česnaką ir imbierą, supilkite sojų padažą. Švelniai išmaišykite, uždenkite ir virkite dar 2-3 minutes.
Kategorijos