Publikavimo data: 2025-08-20
Daržovių sriuba su alyvuogėmis ir ryžiais
Daržovių sriubos yra patiekalas, kurį visi įpratę sieti su vegetariška mityba, nes į jas nededama mėsos. Tai labai dažnas teiginys, tačiau ne visai teisingas, nes tokios sriubos ne tik vegetarams, bet ir vegetarams puikiai tinka lieknėjant ar pagal medicinines indikacijas. Be naudos, tokios sriubos gali nustebinti ir savo skoniu. Tinkamas ingredientų rinkinys gali sukurti ne tik gerą skonį, bet tiesiog nuostabų derinių žaidimą, nuo kurio dreba receptoriai.
Žingsnis 1
Svogūnus, paprikas ir pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais, alyvuoges - žiedais. Morkas stambiai sutarkuokite, o salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, paprikas, salierus ir alyvuoges ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvėje esančias daržoves sudėkite pomidorų pastą ir cukiniją ir viską gerai išmaišykite. Dar porą minučių troškinkite kepsnį po dangčiu, tada sudėkite ryžius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Sriubą virkite apie 5 minutes, kol visiškai išvirs.
Kategorijos