Daržovių troškinys su suluguni pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Daržovių troškinys su suluguni

Šis sotus troškinys puikiai tinka pietums ir vakarienei. Galima paįvairinti valgiaraštį, paruošti ką nors skanaus iš daržovių, ypač cukinijų ir baklažanų sezono metu. Daržovių troškinys laikomas vienu sveikiausių patiekalų, nes daržovėse esantys vitaminai nėra stipriai termiškai apdorojami.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 1
Daržoves supjaustykite atskirai: cukiniją - apvaliomis riekelėmis, baklažanus - plonomis plokštelėmis, paprikas - mažais kubeliais, o svogūnus - pusžiedžiais. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 2
Išdėliokite cukinijas ant lentelės ir šiek tiek pasūdykite. Kepkite pakaitomis iš abiejų pusių augaliniame aliejuje, kol lengvai paruduos.

Žingsnis 3

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 3
Baklažanus lengvai apkepkite sausoje keptuvėje. Paruoštas daržoves atidėkite į šalį.

Žingsnis 4

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 4
Gilioje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite maltą mėsą. Kepkite maltą mėsą, sutrupindami gumulėlius, kol ji beveik iškeps.

Žingsnis 5

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 5
Į maltą mėsą suberkite pipirus, pomidorų pastą, sutrintą česnaką ir labai smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas. Virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys šiek tiek sutirštės.

Žingsnis 6

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 6
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Bulvių griežinėlius lengvai apkepkite iš abiejų pusių.

Žingsnis 7

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 7
Kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite bulvių apskritimus taip, kad būtų visiškai uždengtas indo dugnas ir neliktų tarpų. Ant bulvių paskleiskite mėsos mišinį ir išlyginkite. Kol kas atidėkite formą į šalį ir paruoškite padažą.

Žingsnis 8

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 8
Sutarkuokite suluguni stambia tarka. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, supilkite miltus ir lengvai pakepinkite. Tada supilkite karštą pieną ir intensyviai maišykite, kol mišinys sutirštės. Maišydami virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Nukelkite padažą nuo ugnies, supilkite tarkuotą suluguni ir maišykite, kol ištirps.

Žingsnis 9

Daržovių troškinys su suluguni Žingsnis 9
Grįžkite prie troškinio ruošimo. Cukinijų griežinėlius uždėkite ant maltos mėsos. Padenkite sluoksnį padažu. Tada taip pat uždėkite baklažanų griežinėlius. Ant viršaus užtepkite likusį padažą. Baigiant apibarstykite apkepą tarkuotu čederio sūriu. Palikite formą 180 °C įkaitintoje orkaitėje ir kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos