Publikavimo data: 2024-04-02
Špinatai orkaitėje
Daržovių troškiniai gali būti panašūs į restoranų patiekalus. Tai ir špinatai grietinėlės padaže su sūriu, kepti orkaitėje. Šis patiekalas būna sultingas, aromatingas ir labai patrauklios išvaizdos. Prie orkaitėje keptų špinatų su sūriu puikiai tinka taurė baltojo vyno.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus sviesto. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite pieną ir toliau virkite, kol sutirštės, nepamiršdami maišyti. Į padažą įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 2
Paruoškite špinatus. Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Išimkite vandenį ir nusausinkite špinatus. Susmulkinkite juos. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką. Pakepinkite 2 minutes. Tada sudėkite špinatus ir 4 minutes pakepinkite.
Žingsnis 3
Iškepkite špinatus. Špinatus sumaišykite su padažu. Gautą mišinį perkelkite į kepimo indą ir užberkite sūriu. Dėkite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Kategorijos