Špinatai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Špinatai orkaitėje

Daržovių troškiniai gali būti panašūs į restoranų patiekalus. Tai ir špinatai grietinėlės padaže su sūriu, kepti orkaitėje. Šis patiekalas būna sultingas, aromatingas ir labai patrauklios išvaizdos. Prie orkaitėje keptų špinatų su sūriu puikiai tinka taurė baltojo vyno.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Puode ištirpinkite 3 valgomuosius šaukštus sviesto. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite pieną ir toliau virkite, kol sutirštės, nepamiršdami maišyti. Į padažą įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto. Išjunkite kaitlentę.

Žingsnis 2

Špinatai orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite špinatus. Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes. Išimkite vandenį ir nusausinkite špinatus. Susmulkinkite juos. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką. Pakepinkite 2 minutes. Tada sudėkite špinatus ir 4 minutes pakepinkite.

Žingsnis 3

Špinatai orkaitėje Žingsnis 3
Iškepkite špinatus. Špinatus sumaišykite su padažu. Gautą mišinį perkelkite į kepimo indą ir užberkite sūriu. Dėkite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos