Derunes pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Derunes

Deruny - tai tradicinio ukrainietiško patiekalo, kuris gaminamas iš mažų bulvinių blynų, receptas. Deruny yra visame pasaulyje žinomas patiekalas. Baltarusijoje jie vadinami draniki, Šveicarijoje - "rosti", Čekijoje - "bramboraki". Bulviniai draniki ruošiami įvairiai: kartais be miltų ar kiaušinių, su pjaustytais svogūnais ir cukinija. Ukrainoje draniki patiekiami kaip antrasis patiekalas, tačiau juos galima gaminti ir pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Tai universalus patiekalas visai šeimai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Derunes Žingsnis 1
Paruoškite kepimo mišinį. Į tarkuotas bulves įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Maišykite, kol masė taps vientisa.

Žingsnis 2

Derunes Žingsnis 2
Paruoškite derunes. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę šaukštais pilkite bulvių tešlos. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos