Publikavimo data: 2024-05-01
Derunes
Deruny - tai tradicinio ukrainietiško patiekalo, kuris gaminamas iš mažų bulvinių blynų, receptas. Deruny yra visame pasaulyje žinomas patiekalas. Baltarusijoje jie vadinami draniki, Šveicarijoje - "rosti", Čekijoje - "bramboraki". Bulviniai draniki ruošiami įvairiai: kartais be miltų ar kiaušinių, su pjaustytais svogūnais ir cukinija. Ukrainoje draniki patiekiami kaip antrasis patiekalas, tačiau juos galima gaminti ir pusryčiams ar popietiniam užkandžiui. Tai universalus patiekalas visai šeimai.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimo mišinį. Į tarkuotas bulves įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį ir suberkite miltus. Maišykite, kol masė taps vientisa.
Žingsnis 2
Paruoškite derunes. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Į keptuvę šaukštais pilkite bulvių tešlos. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos