Publikavimo data: 2024-05-25
Derunes su grietine
Tokį pavadinimą derūnai arba draniki gavo dėl senojo gaminimo būdo: prieš atsirandant tarkavimo įrankiui, bulvės buvo "tarkuojamos" ant smailios lentos. Norint paruošti žalią masę derūnams, naudota smulki tarka arba specialus virtuvinio kombaino priedas, kuris vadinamas "priedėliu drauniukams". Ant tos pačios tarkos pakaitomis su bulvėmis trinami svogūnai, kad jie netamsėtų. Drauniukus galite patiekti su grietine, graikišku jogurtu, sviestu arba mačanka.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Į bulves ir svogūnus įmaišykite kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite derunes. Įkaitinkite augalinį aliejų. Šaukštu dėkite tešlą ant keptuvės kaip kepinius. Kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Kategorijos