Derunes su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Derunes su grietine

Tokį pavadinimą derūnai arba draniki gavo dėl senojo gaminimo būdo: prieš atsirandant tarkavimo įrankiui, bulvės buvo "tarkuojamos" ant smailios lentos. Norint paruošti žalią masę derūnams, naudota smulki tarka arba specialus virtuvinio kombaino priedas, kuris vadinamas "priedėliu drauniukams". Ant tos pačios tarkos pakaitomis su bulvėmis trinami svogūnai, kad jie netamsėtų. Drauniukus galite patiekti su grietine, graikišku jogurtu, sviestu arba mačanka.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Derunes su grietine Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Į bulves ir svogūnus įmaišykite kiaušinį, krakmolą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Derunes su grietine Žingsnis 2
Iškepkite derunes. Įkaitinkite augalinį aliejų. Šaukštu dėkite tešlą ant keptuvės kaip kepinius. Kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos