Publikavimo data: 2024-04-02
Dešrelių suktinukai
Baltarusių virtuvėje populiarus patiekalas, ruošiamas iš tarkuotų bulvių, yra draniki su dešra. Į receptą įeina sūris, kuris kepant išsilydo ir prisijungia prie bulvių dribsnių. Šis patiekalas yra labai sotus ir kaloringas. Jam reikia išsirinkti gerų bulvių. Pirmenybę teikite mažai krakmolo turinčioms veislėms, kad dreniki pasirodytų kepti. Kietasis sūris turėtų gerai išsilydyti. Rinkitės rusišką arba olandišką sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite blynus. Smulkiai supjaustykite dešrą, sutarkuokite sūrį. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su dešra ir sūriu. Į masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, miltų ir išmaišykite. Ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi dėkite blynams skirtos tešlos porcijas. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol iškeps.
Kategorijos