Publikavimo data: 2024-06-09
Dietinė sriuba su lašiša
Lašišoje gausu baltymų ir sveikųjų riebalų, ji taip pat vertinama dėl didelio vitamino D kiekio. Todėl šią raudonąją žuvį dažnai matome mitybos rekomendacijose. Lašiša ruošiama įvairiais būdais - sūdoma, kepama orkaitėje ir ant grotelių, kepama. Labai skani yra lašišos mėsos sriuba. Šią sriubą išvirti greitai ir gana paprasta, su ja gali susidoroti net vaikas.
Žingsnis 1
Lašišą skersai supjaustykite maždaug 2-3 cm storio gabalėliais. Užpilkite vandeniu ir užvirus vandeniui virkite apie 10 minučių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pridėkite prie žuvies.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su žuvimi. Bulves supjaustykite labai smulkiai, nes žuvis labai greitai išverda.
Žingsnis 3
Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba mažais kubeliais. Rinkitės jaunus grybus su rausvomis plokštelėmis po kepurėle, tada sriuba bus skanesnė ir patrauklesnė.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas ir pakepinkite jas nedideliame kiekyje vandens keptuvėje. Kai morkos suminkštės, sudėkite jas į keptuvę kartu su žuvimi ir likusiomis daržovėmis.
Kategorijos