Dietinė sriuba su lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Dietinė sriuba su lašiša

Lašišoje gausu baltymų ir sveikųjų riebalų, ji taip pat vertinama dėl didelio vitamino D kiekio. Todėl šią raudonąją žuvį dažnai matome mitybos rekomendacijose. Lašiša ruošiama įvairiais būdais - sūdoma, kepama orkaitėje ir ant grotelių, kepama. Labai skani yra lašišos mėsos sriuba. Šią sriubą išvirti greitai ir gana paprasta, su ja gali susidoroti net vaikas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
50 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Dietinė sriuba su lašiša Žingsnis 1
Lašišą skersai supjaustykite maždaug 2-3 cm storio gabalėliais. Užpilkite vandeniu ir užvirus vandeniui virkite apie 10 minučių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pridėkite prie žuvies.

Žingsnis 2

Dietinė sriuba su lašiša Žingsnis 2
Bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su žuvimi. Bulves supjaustykite labai smulkiai, nes žuvis labai greitai išverda.

Žingsnis 3

Dietinė sriuba su lašiša Žingsnis 3
Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba mažais kubeliais. Rinkitės jaunus grybus su rausvomis plokštelėmis po kepurėle, tada sriuba bus skanesnė ir patrauklesnė.

Žingsnis 4

Dietinė sriuba su lašiša Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas ir pakepinkite jas nedideliame kiekyje vandens keptuvėje. Kai morkos suminkštės, sudėkite jas į keptuvę kartu su žuvimi ir likusiomis daržovėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos