Publikavimo data: 2024-06-08
Drugelių žuvies kepsnys.
"Drugelis" - tai ypatinga žuvies filė pjaustymo forma, kurios gabalėliai išskleidžiami ir sujungiami oda. Tokie kepsniai paprastai ruošiami iš didelių, daugiau kaip 5 kg sveriančių žuvų, dažniausiai iš raudonųjų žuvų rūšių. Steikui žuvį reikia paruošti: nuplauti, pašalinti žvynus ir pelekus, išdžiovinti ir supjaustyti ne storesniais kaip 2,5 cm gabalėliais. Žuvies filė yra daug švelnesnė nei mėsa, o žuvies kepsniai iškepa daug greičiau.
Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Marinatui sumaišykite apelsinų sultis, medų, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį ir mairūną. Žuvies kepsnius pasūdykite ir sudėkite į dubenį. Tada užpilkite marinatu, uždenkite ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kepsnius. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite paruoštus kepsnius į keptuvę ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Tada kepsnius dėkite ant šiek tiek šiltos lėkštės ir prieš patiekdami palaikykite 1 minutę.
Kategorijos