Drugelių žuvies kepsnys. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Drugelių žuvies kepsnys.

"Drugelis" - tai ypatinga žuvies filė pjaustymo forma, kurios gabalėliai išskleidžiami ir sujungiami oda. Tokie kepsniai paprastai ruošiami iš didelių, daugiau kaip 5 kg sveriančių žuvų, dažniausiai iš raudonųjų žuvų rūšių. Steikui žuvį reikia paruošti: nuplauti, pašalinti žvynus ir pelekus, išdžiovinti ir supjaustyti ne storesniais kaip 2,5 cm gabalėliais. Žuvies filė yra daug švelnesnė nei mėsa, o žuvies kepsniai iškepa daug greičiau.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Drugelių žuvies kepsnys. Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Marinatui sumaišykite apelsinų sultis, medų, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį ir mairūną. Žuvies kepsnius pasūdykite ir sudėkite į dubenį. Tada užpilkite marinatu, uždenkite ir palikite šaldytuve 60 minučių.

Žingsnis 2

Drugelių žuvies kepsnys. Žingsnis 2
Apkepkite kepsnius. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite paruoštus kepsnius į keptuvę ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Tada kepsnius dėkite ant šiek tiek šiltos lėkštės ir prieš patiekdami palaikykite 1 minutę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti maisto produktai, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas česnakų, kepsniai, žuvies kepsniai, receptų knyga, lašišos kepsniai, raudonos žuvies kepsniai

Kategorijos