Drugelių žuvies kepsnys. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Drugelių žuvies kepsnys.

"Drugelis" - tai ypatinga žuvies filė pjaustymo forma, kurios gabalėliai išskleidžiami ir sujungiami oda. Tokie kepsniai paprastai ruošiami iš didelių, daugiau kaip 5 kg sveriančių žuvų, dažniausiai iš raudonųjų žuvų rūšių. Steikui žuvį reikia paruošti: nuplauti, pašalinti žvynus ir pelekus, išdžiovinti ir supjaustyti ne storesniais kaip 2,5 cm gabalėliais. Žuvies filė yra daug švelnesnė nei mėsa, o žuvies kepsniai iškepa daug greičiau.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Drugelių žuvies kepsnys. Žingsnis 1
Marinuokite kepsnius. Marinatui sumaišykite apelsinų sultis, medų, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį ir mairūną. Žuvies kepsnius pasūdykite ir sudėkite į dubenį. Tada užpilkite marinatu, uždenkite ir palikite šaldytuve 60 minučių.

Žingsnis 2

Drugelių žuvies kepsnys. Žingsnis 2
Apkepkite kepsnius. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite paruoštus kepsnius į keptuvę ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Tada kepsnius dėkite ant šiek tiek šiltos lėkštės ir prieš patiekdami palaikykite 1 minutę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos