Džiovintų grybų sriubos tyrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Džiovintų grybų sriubos tyrė

Prancūzai oficialiai laikomi tyrės sriubos pradininkais. Jų tradicinėje virtuvėje yra daugybė šio patiekalo variantų. Tačiau ekspertai tikina, kad tyrės sriuba atsirado keliais šimtmečiais anksčiau Rytuose.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
26 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintų grybų sriubos tyrė Žingsnis 1
Iš džiovintų grybų paruoškite tyrės sriubą. Švarius grybus sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir palikite virti 30 minučių. Tada sudėkite bulves ir morkas. Virkite dar 25 minutes, kol suminkštės. Išjunkite kaitlentę ir sutrinkite sriubą mikseriu iki vientisos masės. Masę pabarstykite prieskoniais ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir įjunkite kaitrą. Užvirkite ant didžiausios ugnies. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite sriubos tyrę dar 5 minutes. Išjunkite kaitlentę. Leiskite patiekalui pastovėti 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos