Publikavimo data: 2024-03-31
Džiovintų grybų sriubos tyrė
Prancūzai oficialiai laikomi tyrės sriubos pradininkais. Jų tradicinėje virtuvėje yra daugybė šio patiekalo variantų. Tačiau ekspertai tikina, kad tyrės sriuba atsirado keliais šimtmečiais anksčiau Rytuose.
Žingsnis 1
Iš džiovintų grybų paruoškite tyrės sriubą. Švarius grybus sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo ir palikite virti 30 minučių. Tada sudėkite bulves ir morkas. Virkite dar 25 minutes, kol suminkštės. Išjunkite kaitlentę ir sutrinkite sriubą mikseriu iki vientisos masės. Masę pabarstykite prieskoniais ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir įjunkite kaitrą. Užvirkite ant didžiausios ugnies. Sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite sriubos tyrę dar 5 minutes. Išjunkite kaitlentę. Leiskite patiekalui pastovėti 15 minučių.
Kategorijos