Publikavimo data: 2024-06-08
Egzotinių vaisių salotos su vištiena
Tikras egzotiškas salotas galima pasigaminti iš paprastos vištienos, naudojant autentiškiausius užjūrio vaisius - ananasus, mangus. Kartu su obuoliais, konjaku, medumi ir citrinos sultimis šis patiekalas vertas papuošti restorano ar šventinį stalą. Jame gausu skonių, aromatų. Jų fone vištiena įgauna visiškai kitokį kulinarinį skambesį.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę apskrudinkite, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite ant didelės ugnies, kol iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.
Žingsnis 2
Nulupkite obuolį, supjaustykite stambiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite mangą ir ananasą stambiais kubeliais. Visus vaisius sumaišykite.
Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į lėkštes. Ant jų išdėliokite vaisių mišinį. Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytus vištienos kotletus.
Žingsnis 4
Padažui medų ištirpinkite citrinos sultyse, įpilkite brendžio ir druskos. Supilkite alyvuogių aliejų ir suplakite mišinį šakute. Užpilkite padažą ant salotų ir pagardinkite pipirais.
Kategorijos