Egzotinių vaisių salotos su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Egzotinių vaisių salotos su vištiena

Tikras egzotiškas salotas galima pasigaminti iš paprastos vištienos, naudojant autentiškiausius užjūrio vaisius - ananasus, mangus. Kartu su obuoliais, konjaku, medumi ir citrinos sultimis šis patiekalas vertas papuošti restorano ar šventinį stalą. Jame gausu skonių, aromatų. Jų fone vištiena įgauna visiškai kitokį kulinarinį skambesį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Egzotinių vaisių salotos su vištiena Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę apskrudinkite, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite ant didelės ugnies, kol iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.

Žingsnis 2

Egzotinių vaisių salotos su vištiena Žingsnis 2
Nulupkite obuolį, supjaustykite stambiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite mangą ir ananasą stambiais kubeliais. Visus vaisius sumaišykite.

Žingsnis 3

Egzotinių vaisių salotos su vištiena Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į lėkštes. Ant jų išdėliokite vaisių mišinį. Ant viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytus vištienos kotletus.

Žingsnis 4

Padažui medų ištirpinkite citrinos sultyse, įpilkite brendžio ir druskos. Supilkite alyvuogių aliejų ir suplakite mišinį šakute. Užpilkite padažą ant salotų ir pagardinkite pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos