Publikavimo data: 2025-08-20
Egzotiškos vištienos salotos su ananasais
Tai mūsų šeimos receptas, pagal kurį gaminamos garsiosios vištienos ir ananasų salotos. Šios salotos turi savo "prieskonį" - marinuotą raudonąjį svogūną, kuris suteikia ypatingo gaivumo.
Žingsnis 1
Virtą vištieną sudėkite į lėkštę ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 2
Ant pirmojo vištienos sluoksnio sudėkite griežinėliais supjaustytus ananasus ir vėl aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Marinuokite svogūnus. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, užpilkite actu, įberkite druskos ir cukraus. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo juos apsemtų, ir palikite marinuotis 15 minučių.
Žingsnis 4
Išspauskite marinuotus svogūnus ir sudėkite juos ant kito salotų sluoksnio. Plonai aptepkite majonezu.
Žingsnis 5
Sutarkuokite kietai virtus kiaušinius, sudėkite juos ant svogūnų ir aptepkite majonezu. Ant salotų viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio ir įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
Kategorijos