Elnienos guliašas receptas pagrindine nuotrauka

Elnienos guliašas receptas

Briediena yra skani mėsa, skoniu nenusileidžianti jautienai. Joje gausu baltymų, jodo ir vitaminų B1, B5, B2, B12, B6, todėl ji labai naudinga nėščioms moterims. Briedžio mėsą geriau pirkti prekybos centruose. Ji derinama su bet kokiu garnyru. Jei norite iš briedžio gaminti guliašą su padažu, mėsą geriau iš anksto pamirkyti vandenyje. Tai padės atsikratyti neįprasto skonio.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
77 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)
Balti sportbačiai

Žingsnis 1

Elnienos guliašas receptas Žingsnis 1
Nuplaukite briedžio mėsą ir nusausinkite ją rankšluosčiu. Jei žvėrienos kvapas ir skonis jums atrodo neįprastas, prieš tai palikite mėsą valandą pamirkyti vandenyje. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Taip pat reikia nulupti svogūną ir smulkiai supjaustyti. Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Žoleles susmulkinkite peiliu.

Žingsnis 2

Elnienos guliašas receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti briedienos guliašą su padažu apkepdami mėsą. Tam įkaitinkite gilią keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Sudėkite mėsą. Po 3 minučių ji leis sultis. Kepkite, kol išgaruos drėgmė, apie 10-15 min. kad vanduo greičiau išgaruotų, stiprinkite ugnį. Kad mėsa nesudegtų, maišykite ją. Ji turi turėti auksinę plutelę.

Žingsnis 3

Elnienos guliašas receptas Žingsnis 3
Troškinkite briedžio mėsą. Į keptuvę įpilkite stiklinę karšto vandens ir uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite apie 30 minučių. Tada nuimkite dangtį ir padidinkite kaitrą, kad vanduo užvirtų.

Žingsnis 4

Elnienos guliašas receptas Žingsnis 4
Paruoškite kepsnį. Į įkaitintą keptuvę suberkite smulkintą svogūną, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite ir kepkite 10 minučių, kol svogūnai suminkštės.

Žingsnis 5

Elnienos guliašas receptas Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Į briedį įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite keptuvės turinį ir virkite apie 5 minutes. Atskirame inde sumaišykite miltus ir 200 ml vandens. Kai išnyks gumuliukai, supilkite mišinį į mėsą. Po to supilkite likusį vandenį. Kai užvirs, įdėkite lauro lapą. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 5 minutes. Štai ir viskas, guliašas paruoštas!

Žingsnis 6

Elnienos guliašas receptas Žingsnis 6
Kad guliašas atrodytų dar įspūdingiau, patiekdami apibarstykite jį smulkintais žalumynais. Jų dėkite ant garnyro, pavyzdžiui, ant ryžių ar bulvių košės. Tamsi briedžio mėsa kartu su šviesiu garnyru atrodo labai išvaizdžiai.
Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, guliašas, receptų knyga, guliašas su pomidorų pasta