Publikavimo data: 2024-09-17
Elnių sriuba Penzos stiliumi
Mano vyras yra licencijuotas medžiotojas, todėl recepte naudojama mėsa yra šviežia, kruopščiai patikrinta ir gerai nuplauta. Šį patiekalą gali valgyti net maži vaikai. Briediena yra sveikesnė už jautieną ar kiaulieną. Ji laikoma dietine. Skoniu ji primena jautieną.
Žingsnis 1
Į 5 litrų talpos puodą įpilkite vandens ir sudėkite mėsą jos nepjaustydami. Užvirkite.
Žingsnis 2
Kol sultinys užvirs, paruoškite daržoves. Jei sriubą valgys maži vaikai, viską smulkiai supjaustykite. Nors pagal medžiotojų taisyklę tai reikėtų daryti, atvirkščiai, dideliais gabalais.
Žingsnis 3
Priartėkite prie sultinio virimo temperatūros, būtinai pašalinkite putas. Briedžio mėsa yra kietesnė už jautieną, labiau pluoštinė, todėl ją reikia virti ilgiau - maždaug 2,5 valandos po užvirimo. Dangtis turi būti šiek tiek pravertas. Nustatykite vidutinę kaitrą.
Žingsnis 4
Praėjus 2 valandoms nuo sultinio užvirimo, keptuvėje 5 minutes pakepinkite svogūną, tada sudėkite morkas. Kai morkos bus sudėtos į keptuvę, supilkite 3-4 valgomuosius šaukštus verdančio sultinio iš puodo į kepimo mišinį ir uždengę keptuvę dangčiu palaikykite 10 minučių.
Žingsnis 5
Kol kepsnys kepa, bulves ir salierus sudėkite į sultinį.
Žingsnis 6
Likus 5-7 minutėms iki virimo pabaigos į puodą įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos. Svarbu nepersūdyti briedžio, nes jame yra savų druskų.
Žingsnis 7
Likus 3-4 minutėms iki virimo pabaigos, įberkite žiurkių, krapų, lauro lapų ir pipirų grūdelių.
Žingsnis 8
Pačioje pabaigoje įdėkite paskutinį ingredientą - smulkintą česnaką - ir išjunkite kaitlentę. Palikite sriubą 5 minutes pastovėti uždengtą dangčiu.
Kategorijos