Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejumi ir pipirų pasta - paprastas, skanus ir sveikas patiekalas. Marinatas paruošiamas greitai ir suteikia patiekalui ypatingą pikantišką skonį. Ešerių mėsa yra balta, mėsinga, vidutiniškai neriebi ir švelnaus skonio, todėl puikiai tinka skoniui perteikti. Ešerys su alyvuogių aliejumi, saldžiosiomis paprikomis ir česnakais dera su paprastu perliniu kuskusu. Tačiau puikiai tinka ir su libanietiškais ryžiais. Patiekalą galite gardinti kitais prieskoniais pagal savo skonį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite nuluptas česnako skilteles.

Žingsnis 2

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta Žingsnis 2
Nuplautą ešerių filė sudėkite į tinkamo dydžio indą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir pipirų pastą. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta Žingsnis 3
Ešerių kepsnius su alyvuogių aliejumi ir pipirų pasta sudėkite į atitinkamo dydžio kepimo indą.

Žingsnis 4

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta Žingsnis 4
Dėkite ešerius į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Žingsnis 5

Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta Žingsnis 5
Iškeptą žuvį sudėkite ant salotų lapų. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Mėgaukitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti maisto produktai, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas česnakų, kepsniai, žuvies kepsniai, receptų knyga, lašišos kepsniai, raudonos žuvies kepsniai

Kategorijos