Publikavimo data: 2025-08-20
Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejaus ir pipirų pasta
Ešerių kepsniai su alyvuogių aliejumi ir pipirų pasta - paprastas, skanus ir sveikas patiekalas. Marinatas paruošiamas greitai ir suteikia patiekalui ypatingą pikantišką skonį. Ešerių mėsa yra balta, mėsinga, vidutiniškai neriebi ir švelnaus skonio, todėl puikiai tinka skoniui perteikti. Ešerys su alyvuogių aliejumi, saldžiosiomis paprikomis ir česnakais dera su paprastu perliniu kuskusu. Tačiau puikiai tinka ir su libanietiškais ryžiais. Patiekalą galite gardinti kitais prieskoniais pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite nuluptas česnako skilteles.
Žingsnis 2
Nuplautą ešerių filė sudėkite į tinkamo dydžio indą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir pipirų pastą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Ešerių kepsnius su alyvuogių aliejumi ir pipirų pasta sudėkite į atitinkamo dydžio kepimo indą.
Žingsnis 4
Dėkite ešerius į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Žingsnis 5
Iškeptą žuvį sudėkite ant salotų lapų. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Mėgaukitės.
Kategorijos