Publikavimo data: 2024-09-17
Ešerių sriuba
Sriuba gaunasi skani ir lengva. Aš ją gaminu iš ešerių, nes ši žuvis man patinka ir turi palyginti nedaug kaulų.
Žingsnis 1
Žuvį išdarinėkite, nuplaukite, nupjaukite pelekus ir uodegą. Stambiai supjaustykite. Sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pagardinkite druska, sudėkite kalendrų stiebus ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Kepkite keptuvėje 5 minutes.
Žingsnis 3
Žuvies sultinį perkoškite. Žuvį išpjaukite, išimkite kaulus ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 4
Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į sultinį ir virkite 10 minučių. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus su sultimis, pakepintą svogūną ir česnaką. Užvirinkite ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir išspauskite citrinos sultis. Sudėkite į sriubą kartu su žuvimi. Užvirinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išjunkite.
Kategorijos