Publikavimo data: 2024-06-12
Ežio salotos su konservuotais žirneliais
"Ežiukas" su konservuotais žirneliais - tai skanios ir labai maistingos salotos su neįprastu patiekimu. Švelni vištiena puikiai dera su kiaušiniais ir žirneliais, o sūris patiekalui suteikia malonaus skonio ir lengvo pieno poskonio. Beje, be skonio, patiekalas turi daug vertingų sveikatai medžiagų. Žirniai ne tik didina kalcio kiekį organizme, bet ir stabdo odos senėjimo procesą, taip pat kovoja su vėžio atsiradimu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų pagrindą. Palaukite, kol vištienos krūtinėlė atvės, ir tik tada ją supjaustykite mažais gabalėliais. Virtą vištieną perkelkite į nedidelį dubenį, suberkite žaliuosius žirnelius, 1 susmulkintą česnako skiltelę ir sutrintus kiaušinių trynius. Paruoštą mišinį apliekite majonezu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į didelę lėkštę sudėkite salotų lapus. Ant viršaus paskleiskite paruoštą mišinį, kad suformuotumėte ežiuko kūną. Sutarkuokite likusius kiaušinių baltymus ir sudėkite į tarkuotą sūrį, išmaišykite. Į sūrį įdėkite antrąją susmulkintą česnako skiltelę. Sūrio ir baltymų mišinį užpilkite majonezu, išmaišykite. Tolygiai paskirstykite mišinį ant ežiuko.
Kategorijos