Publikavimo data: 2024-06-12
Ežio salotos su traškučiais
Ežiukas su traškučiais - įspūdingos salotos šventiniam stalui. Jose galite derinti įvairius produktus: daržoves, mėsą, grybus, žalumynus. Privalomas komponentas yra vienas - traškučiai. Jų galite nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti patys. Pageidautina, kad jos būtų šiaudų pavidalo, taip bus didesnis panašumas į miško gyvūną. Pirkdami paruoštus traškučius pirmenybę teikite produktui, kurio sudėtyje yra tik bulvių, augalinio aliejaus ir natūralių prieskonių.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus. Vištieną, kiaušinius, svogūnus, grybus supjaustykite mažais kubeliais. Keletą grybų palikite papuošimui. Sutarkuokite bulves ir sūrį vidutinio dydžio tarka.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Platų plokščią indą išklokite salotų lapais. Ant viršaus paskleiskite lašo formos bulves. Aptepkite majonezu, tai darykite po kiekvieno sluoksnio. Tada išdėliokite grybus ir svogūnus. Tada sluoksniuokite vištienos filė, tarkuotą sūrį, smulkintus kiaušinius. Dėkite salotas į šaldytuvą bent 1 valandai.
Žingsnis 3
Prieš patiekdami salotas pabaigkite jas patiekti. Susmulkinkite traškučius ilgomis juostelėmis. Įdurkite jas į salotas, kad primintų adatas. Išdėliokite sveikus grybus. Iš gvazdikėlių ir juodųjų pipirų padarykite veido akis ir nosį.
Kategorijos