Publikavimo data: 2024-05-25
Fricassee orkaitėje
Fricassee - tai troškinys, gaminamas iš mėsos baltajame vyne. Dėl to patiekalas yra labai skanus ir sotus. Jei svarstote, kaip pamaitinti šeimą, fricassee yra puikus patiekalas, kuris pradžiugins puikiu skoniu, paįvairins kasdienę mitybą ir suteiks prancūziško žavesio.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite svieste, kol taps skaidrus. Tada ant svogūno išdėliokite vištienos gabalėlius, supilkite vištienos sultinį, baltąjį vyną, česnaką ir Provanso žoleles. Užvirinkite. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol vištiena išvirs iki pusės, tai užtruks apie 30-40 minučių. Kol vištiena verda, reikia apkepti bulves ir grybus.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įdėkite 30 g sviesto, tada sudėkite grybus, petražolių šakelę ir, kai grybai bus paruošti, įmeskite porą skiltelių česnako, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite bulves svieste, kol jos įpusės virti.
Žingsnis 3
Mėsą su sultiniu sudėkite į kepimo formą, šalia sudėkite bulves, o ant viršaus - grybus. Pašaukite į įkaitintą iki 190 laipsnių Celsijaus orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos