Publikavimo data: 2024-03-25
Vištienos frikasė grietinėlės padaže
Žodis "fricassee" kilęs iš prancūziško veiksmažodžio "kepti, troškinti". Tai tradicinis prancūziškas patiekalas, kuriame troškinama balta mėsa baltame padaže. Dar prieš kurį laiką šį patiekalą gamino tik neturtingi valstiečiai. Tačiau vieną dieną virėjas nusprendė jį patiekti Napoleonui, kuris negalėjo pakęsti vištienos kvapo. Dvaro virėjas tikėjosi užgožti paukštienos kvapą grybais ir grietinėle. Ir jam nepavyko - imperatorius buvo sužavėtas, o patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Kitoje keptuvėje svieste apkepkite vištienos filė su druska ir pipirais. Perkelkite svogūnus prie vištienos, išmaišykite ir kepkite toliau. Supilkite grietinėlę, uždenkite frikasę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 10 minučių. Likus 1 minutei iki gaminimo pabaigos, į keptuvę supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Miltai sutirštins padažą.
Kategorijos