Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus kalakutienos frikasė su grybais
Fricassee - prancūziškas patiekalas, kurį gaminant mėsos gabaliukai troškinami baltame padaže su grybais ir daržovėmis. Troškinant kartu su sultiniu įpilama baltojo vyno, kuris patiekalui suteikia ypatingą aromatą ir skonį. Nereikėtų baimintis, kad pridėjus vyno galima apsinuodyti - gaminant patiekalą vyne esantis alkoholis visiškai išgaruoja, todėl pagamintame patiekale alkoholio nėra. Fricassee gali būti gaminamas iš bet kokios mėsos, tačiau dažniausiai jis gaminamas iš švelnios jaunos mėsos - veršienos, triušienos, vištienos. Pabandykite pagaminti šį gana paprastą kalakutienos patiekalą - švelni, aromatinga mėsa puikiai dera su grybais.
Žingsnis 1
Didelėje keptuvėje sunkiu dugnu įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų ir kepkite mėsos gabalėlius ant didelės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite į lėkštę ir tame pačiame aliejuje apie 3 min. pakepinkite svogūną ir česnaką. Grąžinkite mėsą į keptuvę, supilkite vyną ir 30 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite grybus ir petražoles, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite dar 30 minučių.
Žingsnis 3
Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite trynius ir citrinos sultis. Supilkite tai į frikasės keptuvę ir iš karto išjunkite ugnį. Gerai išmaišykite keptuvės turinį ir palikite po dangčiu 5 minutėms. Patiekite karštą.
Kategorijos