Vištienos frikasė receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Vištienos frikasė receptas

Šis patiekalas Prancūzijoje atsirado XVII amžiuje. Tuo metu juo domėjosi tik paprasti žmonės, tačiau vėliau Napoleonas išbandė mažus vištienos gabalėlius grietinėlės padaže. Nors jis taip nemėgo vištienos, kad uždraudė ją ruošti, imperatorius pamėgo frikasė. Manoma, kad po to šis patiekalas pateko į Prancūzijos elito valgiaraščius, o vėliau - ir ant mūsų stalų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.74/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos frikasė receptas Žingsnis 1
Vištienos filė išvalykite nuo gyslų ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplikykite jį verdančiu vandeniu, kad neliktų kartumo.

Žingsnis 2

Vištienos frikasė receptas Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada sudėkite vištienos filė ir kepkite 6 minutes. Supilkite miltus ir maišydami kepkite dar 3 minutes.

Žingsnis 3

Vištienos frikasė receptas Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę grietinėlę, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 4

Vištienos frikasė receptas Žingsnis 4
Paruoštą patiekalą pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos