Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos frikasė receptas
Šis patiekalas Prancūzijoje atsirado XVII amžiuje. Tuo metu juo domėjosi tik paprasti žmonės, tačiau vėliau Napoleonas išbandė mažus vištienos gabalėlius grietinėlės padaže. Nors jis taip nemėgo vištienos, kad uždraudė ją ruošti, imperatorius pamėgo frikasė. Manoma, kad po to šis patiekalas pateko į Prancūzijos elito valgiaraščius, o vėliau - ir ant mūsų stalų.
Žingsnis 1
Vištienos filė išvalykite nuo gyslų ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplikykite jį verdančiu vandeniu, kad neliktų kartumo.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada sudėkite vištienos filė ir kepkite 6 minutes. Supilkite miltus ir maišydami kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę grietinėlę, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 4
Paruoštą patiekalą pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos