Publikavimo data: 2024-06-16
Gardi skumbrė su daržovėmis orkaitėje
Skumbrė yra švelni, malonios tekstūros žuvis, kurią iš tiesų galima derinti beveik su viskuo. Pavyzdžiui, puikiai atrodys skumbrės derinys su orkaitėje virtų daržovių troškiniu. Suskirstyti į dribsnius malonios žuvies su minkštomis kvapniomis daržovėmis tikrai neprivers gailėtis sugaišto laiko.
Žingsnis 1
Išvalytą žuvį paruoškite terminiam apdorojimui. Tam aštriu peiliu padarykite ant pilvo 2-3 cm atstumu vienas nuo kito tvarkingus skersinius pjūvius.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite kuo smulkiau, bulves, morkas, pomidorus ir salierus supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną, česnaką ir aštriąją papriką, kol suminkštės. Tada sudėkite likusias daržoves, išskyrus pomidorus, ir maišydami kepkite porą minučių.
Žingsnis 4
Į puodą suberkite cukrų, pomidorus ir lauro lapą, viską užpilkite maždaug dviem puodeliais vandens, užvirinkite ir uždengę dangčiu virkite 5-10 minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Pusę daržovių sudėkite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus sudėkite žuvį ir uždenkite likusiomis daržovėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis ir uždenkite pergamentu. Dėkite į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos