Publikavimo data: 2024-06-16
Gardūs blyneliai su kepenėlių ir grybų įdaru
Blynai - universalus patiekalas. Dėl įdarų įvairovės jie niekada nebūna nuobodūs, o šis senovės rusų patiekalas jau daugelį šimtmečių džiugina valgytojus ir suteikia virėjams fantazijos. Šiuo atveju įdarą sudaro kepenys ir grybai. Tai vienas iš sėkmingų derinių, kai produktai taip papildo vienas kitą. Kartu blynai, kaip patiekalas, nėra itin sudėtingi. Svarbiausia - laikytis proporcijų. Jų privalumas tas, kad iš nedidelio kiekio minkymo galima iškepti visą krūvą blynų.
Žingsnis 1
Maišytuvu suplakite kiaušinius su druska (5 min.). Nenustodami plakti, supilkite kefyrą, suberkite miltus, tada verdantį vandenį ir aliejų. Tešlą atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Kepenėles virkite, kol išvirs, ir atvėsinkite. Apkepkite svogūnus, grybus, įberkite druskos ir pipirų. Tada viską susmulkinkite blenderiu ir sviestu, išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite blynus. Į kiekvieną blyną dėkite įdaro ir suvyniokite. Dėkite juos į riebalais išteptą formą, ant viršaus uždėkite kubelį sviesto. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos