Gardūs blyneliai su kepenėlių ir grybų įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Gardūs blyneliai su kepenėlių ir grybų įdaru

Blynai - universalus patiekalas. Dėl įdarų įvairovės jie niekada nebūna nuobodūs, o šis senovės rusų patiekalas jau daugelį šimtmečių džiugina valgytojus ir suteikia virėjams fantazijos. Šiuo atveju įdarą sudaro kepenys ir grybai. Tai vienas iš sėkmingų derinių, kai produktai taip papildo vienas kitą. Kartu blynai, kaip patiekalas, nėra itin sudėtingi. Svarbiausia - laikytis proporcijų. Jų privalumas tas, kad iš nedidelio kiekio minkymo galima iškepti visą krūvą blynų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gardūs blyneliai su kepenėlių ir grybų įdaru Žingsnis 1
Maišytuvu suplakite kiaušinius su druska (5 min.). Nenustodami plakti, supilkite kefyrą, suberkite miltus, tada verdantį vandenį ir aliejų. Tešlą atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Gardūs blyneliai su kepenėlių ir grybų įdaru Žingsnis 2
Kepenėles virkite, kol išvirs, ir atvėsinkite. Apkepkite svogūnus, grybus, įberkite druskos ir pipirų. Tada viską susmulkinkite blenderiu ir sviestu, išmaišykite.

Žingsnis 3

Gardūs blyneliai su kepenėlių ir grybų įdaru Žingsnis 3
Iškepkite blynus. Į kiekvieną blyną dėkite įdaro ir suvyniokite. Dėkite juos į riebalais išteptą formą, ant viršaus uždėkite kubelį sviesto. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos