Publikavimo data: 2024-05-26
Gardūs blyneliai su kumpiu
"Draniki" yra vienas garsiausių baltarusių virtuvės patiekalų. Jo sudėtis labai paprasta: bulvės, miltai, kiaušiniai ir druska, tačiau tai netrukdo patiekalui džiuginti maloniu skoniu ir neįprasta įdomia tekstūra. Norėdami klasikiniam receptui suteikti originalumo, virėjai į bulvių tešlą deda įvairių priedų, pavyzdžiui, šviežių žolelių, daržovių ar dešrelių, kurie iš esmės pakeičia patiekalą ir tiesiogine to žodžio prasme suteikia tradiciniam receptui naują gyvenimą.
Žingsnis 1
Stambiai sutarkuokite nuluptas bulves ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite svogūną. Sūrį ir kumpį supjaustykite ne per mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, kiaušinius, sūrį, kumpį ir svogūnus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pamažu įmaišykite miltus, kol tešla taps grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi supilkite bulvių tešlą ir kepkite blynelius po 90 sekundžių iš kiekvienos pusės. Paruoštus blynus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos