Publikavimo data: 2024-05-26
Gardūs blyneliai su sūriu ir česnaku
Draniki yra nacionalinis baltarusių virtuvės patiekalas. Klasikinis draanikių receptas labai paprastas: bulvės, miltai, kiaušiniai ir druska, tačiau jų skonis nepakartojamas. Be klasikinio recepto yra tūkstančiai autorinių šeimininkių ir virėjų receptų. Vienas iš tokių receptų yra draniki su sūriu ir česnaku - paprastas ir greitas patiekalas, kuris pasotins organizmą ir paįvairins mitybą įdomiais deriniais.
Žingsnis 1
Bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia tarka, česnakus pertrinkite specialiu presu arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite bulves, sūrį, svogūną, česnaką ir kiaušinius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į bulvių tešlą dalimis berkite miltus, kol ji taps tirštos grietinės konsistencijos. Kepkite blynelius ant įkaitintos keptuvės su aliejumi po 1-2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Jei norite, kai bus paruošti, juos galima porą minučių patroškinti po dangčiu.
Kategorijos