Gardūs blyneliai su sūriu ir česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Gardūs blyneliai su sūriu ir česnaku

Draniki yra nacionalinis baltarusių virtuvės patiekalas. Klasikinis draanikių receptas labai paprastas: bulvės, miltai, kiaušiniai ir druska, tačiau jų skonis nepakartojamas. Be klasikinio recepto yra tūkstančiai autorinių šeimininkių ir virėjų receptų. Vienas iš tokių receptų yra draniki su sūriu ir česnaku - paprastas ir greitas patiekalas, kuris pasotins organizmą ir paįvairins mitybą įdomiais deriniais.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gardūs blyneliai su sūriu ir česnaku Žingsnis 1
Bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite smulkia tarka, česnakus pertrinkite specialiu presu arba sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Gardūs blyneliai su sūriu ir česnaku Žingsnis 2
Puode sumaišykite bulves, sūrį, svogūną, česnaką ir kiaušinius. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į bulvių tešlą dalimis berkite miltus, kol ji taps tirštos grietinės konsistencijos. Kepkite blynelius ant įkaitintos keptuvės su aliejumi po 1-2 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Jei norite, kai bus paruošti, juos galima porą minučių patroškinti po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos