Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis

Jei norite pradžiuginti save ir savo šeimą lengvomis ir skaniomis salotomis, šis receptas kaip tik jums. Paruošimo laikas - ne daugiau kaip 45 minutės, todėl gausite nuostabų ir sveiką patiekalą visai šeimai. Šias salotas galima patiekti ir per įprastą vakarienę, ir per šventinį renginį. Jose yra daug baltymų ir pieno rūgščių, todėl šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir marinuokite su druska bei mėgstamais vištienos prieskoniais. Leiskite vištienai pastovėti marinate 10-15 minučių. Tada apkepkite keptuvėje su saulėgrąžų arba alyvuogių aliejumi. Kad vištienos marinatas būtų greitesnis ir sultingesnis, galite įpilti šiek tiek citrinos sulčių ir garstyčių.

Žingsnis 2

Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis Žingsnis 2
Žalius žemės riešutus sunku pašalinti, todėl juos reikia skrudinti. Sudėkite žemės riešutus į sausą keptuvę ir kepkite apie 15-20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Taip odelės lengvai pašalinamos, o žemės riešutai įgauna ypatingą skonį.

Žingsnis 3

Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis Žingsnis 3
Susmulkinkite skrudintus žemės riešutus blenderiu, bet ne labai smulkiai. Sumaišykite su majonezu, grietine ir prieskoniais.

Žingsnis 4

Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis Žingsnis 4
Atskirkite nuplautas vynuoges nuo šakelių. Kiekvieną vynuogę perpjaukite į 2 dalis. Jei yra kauliukų, juos pašalinkite.

Žingsnis 5

Gardžios salotos su vištiena ir vynuogėmis Žingsnis 5
Formos dugną uždenkite maistine plėvele, kad salotas būtų lengviau išimti iš dubens. Ant formos dugno išdėliokite vynuogių puseles pjautine puse į viršų ir aptepkite padažu. Išdėliokite keptą krinijų mėsą ir aptepkite ją padažu. Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka (galite dėti tiesiai į formą). Aptepkite padažu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir vėl užpilkite padažu. Išlyginkite paviršių ir viršų uždenkite maistine plėvele. Palikite patiekalą mirkti 10-12 valandų.

Žingsnis 6

Norėdami patiekti, nuimkite viršutinį plėvelės sluoksnį, išverskite formą į plokščią lėkštę ir ją išimkite. Atsargiai nuimkite plėvelę, ji turėtų lengvai atsiskirti. Papuoškite lėkštę žalumynais ir apetitą žadinančios salotos su vištiena ir vynuogėmis paruoštos!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos