Publikavimo data: 2025-08-18
Gausi gavėnios žirnių sriuba su grybais
Žirniai yra ankštiniai augalai, kurie plačiai naudojami kulinarijoje. Iš žirnių gaminama daugybė patiekalų, įskaitant skanias, sultingas ir aromatingas sriubas. Įvairių variantų žirnių sriuba buvo ruošiama viduramžiais. Šis patiekalas žinomas daugelyje Šiaurės Europos šalių, pavyzdžiui, Vokietijoje ir Suomijoje. Žirniai puikiai dera su daugeliu produktų, įskaitant grybus. Patiekalas bus skanus ir sveikas, o sotumo jausmą suteiks ilgam.
Žingsnis 1
Išmirkytus žirnius nusausinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite šviežiu vandeniu ir palikite virti, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Grybus nuplaukite ir nusausinkite, kad nubėgtų skysčio perteklius, tada smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais. Sudėkite troškintus grybus ir svogūnus į blenderį ir susmulkinkite visus ingredientus.
Žingsnis 4
Prieš tai virtus žirnelius susmulkinkite tokiu pat būdu. Sumaišykite grybus ir žirnelius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos