Gausi gavėnios žirnių sriuba su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Gausi gavėnios žirnių sriuba su grybais

Žirniai yra ankštiniai augalai, kurie plačiai naudojami kulinarijoje. Iš žirnių gaminama daugybė patiekalų, įskaitant skanias, sultingas ir aromatingas sriubas. Įvairių variantų žirnių sriuba buvo ruošiama viduramžiais. Šis patiekalas žinomas daugelyje Šiaurės Europos šalių, pavyzdžiui, Vokietijoje ir Suomijoje. Žirniai puikiai dera su daugeliu produktų, įskaitant grybus. Patiekalas bus skanus ir sveikas, o sotumo jausmą suteiks ilgam.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Gausi gavėnios žirnių sriuba su grybais Žingsnis 1
Išmirkytus žirnius nusausinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite šviežiu vandeniu ir palikite virti, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Gausi gavėnios žirnių sriuba su grybais Žingsnis 2
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Gausi gavėnios žirnių sriuba su grybais Žingsnis 3
Grybus nuplaukite ir nusausinkite, kad nubėgtų skysčio perteklius, tada smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnais. Sudėkite troškintus grybus ir svogūnus į blenderį ir susmulkinkite visus ingredientus.

Žingsnis 4

Prieš tai virtus žirnelius susmulkinkite tokiu pat būdu. Sumaišykite grybus ir žirnelius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, daržovių sriubos, sriubos, paprastos, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos