Publikavimo data: 2024-06-09
Gausi karpių sriuba
Karpių sriuba - tradicinis žvejų ir turistų patiekalas. Norėdami pasinerti į vasaros atostogų atmosferą, pabandykite tokį patiekalą pasigaminti namuose. Šviežioje žuvyje gausu mikroelementų, kurie stiprina kaulų ir raumenų sistemą, o daržovės yra naudingų vitaminų lobynas. Patiekalas bus labai skanus ir sveikas visai šeimai.
Žingsnis 1
Pirmiausia išvirkite sultinį, kol daržovės išvirs. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įdėkite lauro lapą ir kelis raudonėlio žirnelius pipirų. Bulves ir svogūną supjaustykite stambiais gabalais, papriką - griežinėliais, o pomidorą - kubeliais. Visas supjaustytas daržoves ir visą svogūną įmeskite į verdantį vandenį.
Žingsnis 2
Supjaustykite žuvį gabalėliais. Galvos neišmeskite, sriubą virkite su ja, kad sultinys būtų sodresnis. Įdėkite stambiai supjaustytų žolelių, tiesiai su koteliu. Sriubą virkite apie 10 minučių, žuvies gabaliukai neturi suirti. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska.
Kategorijos