Publikavimo data: 2025-08-17
Gausios salotos su daržovėmis ir vištienos krūtinėle terijakio padaže
Pateiktų daržovių salotų su baklažanais, pomidorais, paprikomis ir cukinijomis sudėtyje gausu visų rūšių junginių, kurie būtini organizmo gyvybinei veiklai. Jų savybes papildo vištienos krūtinėlė, kurios sudėtyje yra baltymų. Jos skonis, aromatas ir tekstūra labai dera su daržovėmis. Tuo tarpu šios salotos turi ir daugiau privalumų. Jos nėra per daug kaloringos, nebrangios ir prieinamos daugeliui žmonių.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, papriką - kubeliais, o svogūną - žiedais. Sudėkite juos į dubenį, suberkite druską, pipirus ir keturis šaukštus alyvuogių aliejaus. Įspauskite česnaką, išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite baklažaną, supjaustykite jį griežinėliais, o pomidorus supjaustykite dideliais kubeliais. Ant didelės ugnies kepkite baklažaną, o tada pomidorus, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Sudėkite cukinijas, paprikas, svogūnus į katilą. Pastatykite ant ugnies, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite daržoves apie 6-7 minutes.
Žingsnis 4
Vištienos krūtinėlę supjaustykite 2 cm gabaliukais ir kepkite dideliame kiekyje aliejaus, kol paruduos. Galiausiai supilkite terijakio padažą, druską ir pipirus.
Žingsnis 5
Salotas sluoksniais išdėliokite lėkštėje. Apačioje - salotų lapai, tada vištienos gabaliukai ir baklažanai su pomidorais. Ant viršaus - cukinijos su paprikomis ir svogūnais.
Kategorijos