Publikavimo data: 2024-09-22
Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys
Šis patiekalas unikalus dėl įdomaus saldžiųjų moliūgų ir maltos mėsos derinio. Kepant orkaitėje pagrindiniai ingredientai - malta mėsa ir moliūgas - "dalijasi" savo sultimis ir tuo pačiu metu yra prisotinami kreminio skonio padažo, kuris užpilamas ant troškinio. Auksinė tarkuoto sūrio plutelė ir sodri oranžinė moliūgo spalva suteikia patiekalui patrauklią išvaizdą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Atskiroje lėkštėje arba dubenyje sumaišykite maltą mėsą su smulkintu svogūnu. Įberkite prieskonių - druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite supjaustytą moliūgą, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Į moliūgą sudėkite maltą mėsą, sumaišytą su svogūnais ir prieskoniais. Supjaustykite pomidorus ir paprikas. Ant maltos mėsos viršaus sudėkite supjaustytas daržoves - pomidorus, paprikas.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į atskirą dubenį. Į sūrį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant apkepo. Įdėkite papuoštą patiekalą į orkaitę ir kepkite 50 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos