Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys

Šis patiekalas unikalus dėl įdomaus saldžiųjų moliūgų ir maltos mėsos derinio. Kepant orkaitėje pagrindiniai ingredientai - malta mėsa ir moliūgas - "dalijasi" savo sultimis ir tuo pačiu metu yra prisotinami kreminio skonio padažo, kuris užpilamas ant troškinio. Auksinė tarkuoto sūrio plutelė ir sodri oranžinė moliūgo spalva suteikia patiekalui patrauklią išvaizdą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Atskiroje lėkštėje arba dubenyje sumaišykite maltą mėsą su smulkintu svogūnu. Įberkite prieskonių - druskos ir pipirų.

Žingsnis 2

Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys Žingsnis 2
Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite supjaustytą moliūgą, pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys Žingsnis 3
Į moliūgą sudėkite maltą mėsą, sumaišytą su svogūnais ir prieskoniais. Supjaustykite pomidorus ir paprikas. Ant maltos mėsos viršaus sudėkite supjaustytas daržoves - pomidorus, paprikas.

Žingsnis 4

Gausus maltos mėsos ir moliūgų troškinys Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į atskirą dubenį. Į sūrį įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant apkepo. Įdėkite papuoštą patiekalą į orkaitę ir kepkite 50 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos