Publikavimo data: 2024-04-03
Gazpačo sriuba
Šalta ispaniška gazpačo sriuba - mėgstamiausias ispanų patiekalas. Klasikinė versija gaminama su pomidorų padažu ir prieš patiekiant atšaldoma. Norint pasigaminti gazpacho namuose, reikia pomidorų. Kad būtų lengviau paruošti, galite rinktis iš karto tarkuotus. Gazpacho ruošimas susideda iš kelių etapų: daržovių pjaustymo, svogūnų marinavimo, kvapnaus padažo su česnakais kūrimo ir ingredientų sumalimo į tyrę.
Žingsnis 1
Paruoškite paprikas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sudėkite paprikas į ją ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos. Po 15 minučių papriką ištraukite, atvėsinkite ir nuimkite nuo jos odelę. Išimkite sėklas ir pertvaras. Minkštimą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius. Dubenyje sumaišykite druską, česnaką ir žoleles. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.
Žingsnis 3
Susmulkinkite ingredientus. Į gilų dubenį sudėkite visus gazpačo ingredientus: trintus pomidorus, pjaustytus agurkus, saldžiąją papriką, alyvuogių aliejaus prieskonius ir marinuotus svogūnus. Blenderiu viską sumaišykite į vientisą tyrę.
Žingsnis 4
Paruoškite sriubą. Supilkite tyrę į puodą ir įpilkite stiklinę šalto virinto vandens. Išmaišykite ir palikite 1 valandą šaldytuve atvėsti.
Kategorijos