Gazpačo sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Gazpačo sriuba

Šalta ispaniška gazpačo sriuba - mėgstamiausias ispanų patiekalas. Klasikinė versija gaminama su pomidorų padažu ir prieš patiekiant atšaldoma. Norint pasigaminti gazpacho namuose, reikia pomidorų. Kad būtų lengviau paruošti, galite rinktis iš karto tarkuotus. Gazpacho ruošimas susideda iš kelių etapų: daržovių pjaustymo, svogūnų marinavimo, kvapnaus padažo su česnakais kūrimo ir ingredientų sumalimo į tyrę.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gazpačo sriuba Žingsnis 1
Paruoškite paprikas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir sudėkite paprikas į ją ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos. Po 15 minučių papriką ištraukite, atvėsinkite ir nuimkite nuo jos odelę. Išimkite sėklas ir pertvaras. Minkštimą supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Gazpačo sriuba Žingsnis 2
Paruoškite prieskonius. Dubenyje sumaišykite druską, česnaką ir žoleles. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Palikite 10 minučių, kad prisitrauktų.

Žingsnis 3

Gazpačo sriuba Žingsnis 3
Susmulkinkite ingredientus. Į gilų dubenį sudėkite visus gazpačo ingredientus: trintus pomidorus, pjaustytus agurkus, saldžiąją papriką, alyvuogių aliejaus prieskonius ir marinuotus svogūnus. Blenderiu viską sumaišykite į vientisą tyrę.

Žingsnis 4

Gazpačo sriuba Žingsnis 4
Paruoškite sriubą. Supilkite tyrę į puodą ir įpilkite stiklinę šalto virinto vandens. Išmaišykite ir palikite 1 valandą šaldytuve atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos