Publikavimo data: 2024-10-15
Graikiška žuvies sriuba su cukinija
Graikiška žuvies sriuba su cukinija - neįtikėtinai aromatingas ir apetitą žadinantis pirmasis patiekalas. Ją galite patiekti taip, kaip tai daro tikri graikai: žuvį ir daržoves sudėkite į didelę lėkštę, o sultinį supilkite į dubenėlius ir porcijomis išdalykite. Alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir džiovintų raudonėlių padažas patiekiamas atskirame dubenėlyje kartu su sriuba.
Žingsnis 1
Supjaustykite ledjūrio menkės filė nedideliais griežinėliais. Į puodą su verdančiu vandeniu įpilkite šaukštą druskos ir 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Tada į puodą sudėkite žuvį. Užvirinkite, šaukštu nupurtykite putas.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas, cukiniją, bulves - vidutinio dydžio griežinėliais, o saliero šaknį - šiaudeliais. Sudėkite visas daržoves į puodą su saida, išmaišykite ir troškinkite 25 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Tada į sriubą įpilkite dar 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir raudonėlio. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir nukelkite puodą nuo ugnies. Palikite pastovėti po dangčiu 10-15 minučių.
Kategorijos