Publikavimo data: 2025-08-19
Graikiško stiliaus keptų daržovių salotos
Įdomi graikiškų salotų interpretacija. Kepintos daržovės yra subtilesnio ir švelnesnio skonio, bet stipraus aromato. Salotos tinka ir šviežios, ir praėjus kelioms valandoms po stovėjimo. Geras pasirinkimas norint nustebinti šeimą nauja gerai žinomos klasikos versija. Salotoms galite naudoti bet kokius jums patinkančius žalumynus: nuo kalendros iki krapų.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į gilų dubenį ir pabarstykite druska. Palikite mirkti pusvalandį. Taip iš baklažanų pasišalins drėgmės perteklius.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir paprikas nuo kotelių ir sėklų. Daržoves perpjaukite pusiau, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 30 min. 180 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Išspauskite baklažanus iš vandens, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti kartu su kitomis daržovėmis 20 minučių.
Žingsnis 4
Kai daržovės iškeps, leiskite joms atvėsti. Po to nuo paprikų nulupkite odeles. Iškeptas daržoves supjaustykite dideliais atsitiktiniais gabalėliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę, pomidorus supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Sudėkite daržoves į gilų dubenį. Susmulkinkite petražolių lapelius ir kartu su fetos sūriu sudėkite į likusius ingredientus. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir išmaišykite.
Kategorijos