Publikavimo data: 2024-03-27
Graikiškos salotos su sirtaki
Lengvos daržovių salotos su įdomiu grietinėlės sūrio ir aštraus padažo deriniu jau seniai populiarios prie šventinio stalo ir kasdienėje mityboje. Jas paprasta paruošti, tačiau tai tikras vitaminų lobynas. Jei salotas ruošite pagal tradicinį graikišką receptą, sugaišite ne daugiau kaip 5 minutes, nes graikai pirmenybę teikė dideliems daržovių gabalams ir prieš patiekdami salotų nemaišė.
Žingsnis 1
Agurkus supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, bet nemalkite.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite atsitiktinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite susmulkintas daržoves, sudėkite nesmulkintas arba per pusę perpjautas alyvuoges, išmaišykite.
Žingsnis 5
Įpilkite alyvuogių aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Salotas išdėliokite lėkštėje porcijomis, sudėkite sirtakio sūrio gabalėlius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir patiekite.
Kategorijos