Publikavimo data: 2024-03-28
Graikiškos salotos su krevetėmis
Graikiškos salotos su krevetėmis - vienas įdomiausių šių salotų variantų. Tai restorano lygio patiekalas, kurį lengva paruošti ir namuose. Jį labai paprasta paruošti, o sudedamųjų dalių yra minimaliai. Krevetes galima virti arba kepti. Kartu su minkštu sūriu ir daržovėmis atsiskleidžia visas krevečių skonis. Tokios salotos tiks ir prie kasdienio, ir prie šventinio stalo. Maža to, vienoje lėkštėje telpa maksimaliai daug gėrybių.
Žingsnis 1
Užvirus vandeniui, 3 minutes virkite krevetes pasūdytame vandenyje su lauro lapu.
Žingsnis 2
Nulupkite virtas krevetes nuo kiauto ir pašalinkite stemplę.
Žingsnis 3
Visas daržoves supjaustykite vidutinio dydžio 1-1,5 cm kubeliais. Stenkitės supjaustyti ingredientus taip, kad jų dydis sutaptų. Viską sudėkite į gilų dubenį, suberkite fetos sūrį ir alyvuoges.
Žingsnis 4
Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, o po to salotas lengvai išmaišykite.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas: į atskirą dubenį sudėkite salotas, ant viršaus uždėkite sveikas krevetes ir svogūnų žiedus. Salotos paruoštos!
Kategorijos