Publikavimo data: 2024-01-20
Graikiškos salotos su mocarela receptas
Graikiškos salotos su mocarela yra viena iš garsiųjų graikiškų salotų atmainų, kuri puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek lengvai vakarienei ar pietums. Šviežių daržovių derinys su lengvu mocarelos sūriu, alyvuogėmis, alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis patiks net ir akyliausiems kritikams. Mocarela sūris pradėtas naudoti kaip alternatyva, nes fetos Rusijoje gauti daug sunkiau. Mozzarella yra populiarus rusų produktas. Tačiau šį variantą mėgsta daugelis ir jis labai dažnai puošia daugybės žmonių šventinius stalus.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite pomidorus, agurkus ir paprikas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną ir agurką. Išimkite alyvuoges iš stiklainio ir mocarelą iš pakuotės.
Žingsnis 2
Agurką supjaustykite atsitiktiniais 5-7 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite dideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Pašalinkite pomidorų kotelius ir supjaustykite pomidorus vienodais 1-1,5 cm griežinėliais.
Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite plonais 2 mm storio žiedais.
Žingsnis 6
Supjaustykite mocarelą 2-3 mm griežinėliais.
Žingsnis 7
Giliame dubenyje sumaišykite daržoves, mocarelą, alyvuoges. Pagal skonį pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir prieskoniais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Graikiškos salotos paruoštos. Sudėkite salotas į lėkštes ir papuoškite šviežiu baziliko lapeliu.
Žingsnis 9
Salotas patiekite ant salotų lapų. Prieš pat patiekdami apšlakstykite balzaminiu kremu ir citrinos sultimis, kad sustiprintumėte skonį.
Kategorijos