Publikavimo data: 2024-01-20
Graikiškos salotos su feta receptas
Graikiškos salotos puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek lengvai vakarienei ar pietums. Šviežių daržovių derinys su lengvu fetos sūriu, alyvuogėmis, alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis įtiks net akyliausiems kritikams. Šis patiekalas yra vienas lengviausiai paruošiamų. Tačiau šis faktas nepadaro jo vidutiniško, priešingai, dabar yra daugybė šio patiekalo gaminimo variantų. Jį nesunkiai galima paįvairinti pridedant šviežių prieskoninių žolelių ar avinžirnių ir taip paruošti sočius pietus ar vakarienę.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte išvardytus ingredientus. Nuplaukite pomidorus, agurkus ir paprikas ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną ir agurką. Išimkite alyvuoges iš stiklainio ir šiek tiek nusausinkite. Išimkite fetą iš pakuotės.
Žingsnis 2
Agurką perpjaukite išilgai ir supjaustykite 5-7 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Pašalinkite pomidorų kotelius. Supjaustykite juos 1,5-2 cm griežinėliais.
Žingsnis 4
Paprikas supjaustykite dideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite 2 mm storio žiedais.
Žingsnis 6
Fetą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 7
Visus ingredientus, įskaitant alyvuoges, sudėkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite džiovintomis žolelėmis, druska ir pipirais. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 8
Paruoštas salotas papuoškite krapų šakelėmis ir patiekite.
Žingsnis 9
Salotų lapų į įdarą nedėkite, o sudėkite salotų lapus į serviravimo lėkštę ir ant jų išdėliokite pagrindinius patiekalo ingredientus.
Kategorijos