Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos ant grotelių keptos salotos
Saganaki - tai graikiškas užkandis, kurį sudaro tešloje keptas sūris. Dažniausiai tešla gaminama iš miltų ir kiaušinių. Šiose salotose naudojama lengvesnė versija, į kurią įeina kiaušinis, sezamų aliejus, sezamų sėklos ir malti pipirai. Sūrį šiose salotose papildo pomidorai ir saldžiosios paprikos. Tai lengvi ir kartu maistingi pusryčiai, kuriuose yra daug naudingų vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrio tešlą. Paimkite du dubenėlius. Į pirmąjį įmuškite kiaušinį ir suplakite jį šakute. Į antrąjį dubenį suberkite sezamo sėklas, maltus pipirus ir sezamo aliejų. Įmerkite sūrį į kiaušinį, tada į sezamo aliejaus mišinį. Kepkite įkaitintoje keptuvėje.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves ir paruoškite padažą. Sudėkite paprikas ir pomidorus į įkaitintą keptuvę pjautine puse žemyn. Apkepkite paprikas iš abiejų pusių, o pomidorus - iš vienos pusės. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą: supilkite sojų padažą, citrinų sultis ir sezamų aliejų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti salotas. Salotų lapus pamirkykite padaže ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite keptas daržoves ir halloumi sūrį.
Kategorijos