Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su agurkais ir kaparėliais
Graikiškos salotos yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje. Šviežios daržovės, derinamos su sūriu sūriu, raugintomis alyvuogėmis ir kvapniais prieskoniais, suteikia tikrą gastronominį malonumą. Kaparėliai - tai neišsiskleidę dygliuotojo krūmo pumpurai. Šiame recepte jie padeda sustiprinti pagrindinių ingredientų aromatą ir skonį. Kaparėliai gerina apetitą, padeda nuo galvos skausmo ir aukšto kraujospūdžio problemų.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir sūrį. Agurką supjaustykite apvaliais griežinėliais. Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Fetos sūrį supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite graikiškas salotas. Į salotinę sudėkite pomidorus, agurkus, svogūnų puseles, marinuotus kaparėlius, alyvuoges ir sūrį. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, bazilikus, raudonėlius. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Užpilkite padažą ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos