Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su aisbergais
Graikiškos salotos iš esmės yra kaimiškos salotos. Taip jos ir vadinamos. Tiesa ta, kad jos gaminamos iš produktų, kurie buvo prieinami graikų valstiečiams. Tai populiarus ir plačiai žinomas nacionalinis patiekalas. Išskirtinis šio recepto bruožas - naudojami skirtingų žalios spalvos atspalvių ingredientai, kurie įdomiai derinami su sniego baltumo sūriu. Gaunasi labai gražus spalvinis sprendimas.
Žingsnis 1
Marinuokite fetą. Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, pabarstykite tarkuotu česnaku, žolelėmis ir alyvuogių aliejumi. Palikite pailsėti 30 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite produktus ir paruoškite padažą. Rankomis suplėšykite aisbergo salotas. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną. Papriką ir agurką supjaustykite stambiais kubeliais. Padažui atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias ir druską.
Žingsnis 3
Baigti ruošti patiekalą. Į salotinę sudėkite salotų lapus, žaliuosius svogūnus, paprikas, agurkus ir alyvuoges. Viską sumaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštes. Ant viršaus uždėkite fetos ir užpilkite padažu.
Kategorijos