Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su alyvuogėmis
Žaliosios arba juodosios alyvuogės yra būtinas graikiškų salotų ingredientas. Paruoškite graikiškas salotas su žaliosiomis alyvuogėmis pagal klasikinį receptą. Jos į salotas dedamos sveikos. Pagrindiniai šio produkto tiekėjai yra Italija, Ispanija, Graikija, Tunisas ir Marokas. Yra įvairių šių vaisių veislių, besiskiriančių skoniu ir forma. Alyvuogės maistui naudojamos tik konservuotos. Taip jos praranda kartumą ir įgauna malonų skonį.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir sūrį griežinėliais. Mocarelą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus - griežinėliais, svogūnus - žiedais, o paprikas - kubeliais. Rankomis suplėšykite salotų lapus.
Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus. Sudėkite agurkus, pomidorus, paprikas, salotų lapus, svogūnus, nesmulkintas alyvuoges ir mocarelą į salotinę. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, druska ir aliejumi. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Kategorijos