Graikiškos salotos su alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su alyvuogėmis

Žaliosios arba juodosios alyvuogės yra būtinas graikiškų salotų ingredientas. Paruoškite graikiškas salotas su žaliosiomis alyvuogėmis pagal klasikinį receptą. Jos į salotas dedamos sveikos. Pagrindiniai šio produkto tiekėjai yra Italija, Ispanija, Graikija, Tunisas ir Marokas. Yra įvairių šių vaisių veislių, besiskiriančių skoniu ir forma. Alyvuogės maistui naudojamos tik konservuotos. Taip jos praranda kartumą ir įgauna malonų skonį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.32/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su alyvuogėmis Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves ir sūrį griežinėliais. Mocarelą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurkus - griežinėliais, svogūnus - žiedais, o paprikas - kubeliais. Rankomis suplėšykite salotų lapus.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su alyvuogėmis Žingsnis 2
Sumaišykite visus ingredientus. Sudėkite agurkus, pomidorus, paprikas, salotų lapus, svogūnus, nesmulkintas alyvuoges ir mocarelą į salotinę. Apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, druska ir aliejumi. Išmaišykite, kad susimaišytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos