Graikiškos salotos su alyvuogių aliejumi ir špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Graikiškos salotos su alyvuogių aliejumi ir špinatais

Sultingų graikiškų salotų paslaptis - šviežios daržovės, švelnus sūris ir aštrus padažas. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir papuoš ne tik kasdienį, bet ir šventinį stalą. Verta paminėti, kad alyvuogių aliejus yra neatsiejama graikiškų salotų padažo dalis. Būtent padažas suteikia salotoms ryškų ir nepakartojamą skonį. Patariame užpilti padažą ant salotų prieš pat patiekiant, kitaip produktai suminkštės.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su alyvuogių aliejumi ir špinatais Žingsnis 1
Sudėkite salotas. Į salotinę arba didelę plokščią lėkštę sudėkite romanines salotas, špinatus, agurkus, pomidorus, paprikas ir svogūnus. Ant viršaus sudėkite alyvuoges ir sūrį.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su alyvuogių aliejumi ir špinatais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir maltus juoduosius pipirus. Užpilkite padažą ant salotų ir atsargiai išmaišykite. Tada padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos