Publikavimo data: 2025-08-20
Graikiškos salotos su alyvuogių aliejumi ir špinatais
Sultingų graikiškų salotų paslaptis - šviežios daržovės, švelnus sūris ir aštrus padažas. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir papuoš ne tik kasdienį, bet ir šventinį stalą. Verta paminėti, kad alyvuogių aliejus yra neatsiejama graikiškų salotų padažo dalis. Būtent padažas suteikia salotoms ryškų ir nepakartojamą skonį. Patariame užpilti padažą ant salotų prieš pat patiekiant, kitaip produktai suminkštės.
Žingsnis 1
Sudėkite salotas. Į salotinę arba didelę plokščią lėkštę sudėkite romanines salotas, špinatus, agurkus, pomidorus, paprikas ir svogūnus. Ant viršaus sudėkite alyvuoges ir sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir maltus juoduosius pipirus. Užpilkite padažą ant salotų ir atsargiai išmaišykite. Tada padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, ir patiekite.
Kategorijos