Graikiškos salotos su ananasais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Graikiškos salotos su ananasais

Tradiciškai graikiškos salotos gaminamos iš daržovių ir minkšto fetos sūrio. Šiame recepte taip pat naudojami konservuoti ananasai. Jei įmanoma, pirkite žiedais supjaustytus ananasus. Šiuo atveju konservavimui naudojami geriausi tropiniai vaisiai. Ananasai turi mažai kalorijų, tačiau gerai malšina alkį. Recepto salotoms naudojamos Atlanto (šiaurinės) krevetės. Jos verdamos žalios - tai teigiamai veikia jūros gėrybių mėsą, o sultinys būna sotesnis.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su ananasais Žingsnis 1
Paruoškite krevetes. Į puodą įpilkite 1:2 vandens. Užvirkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į verdantį sūrymą nuleiskite krevetes ir virkite 2 minutes. Tada krevetes nuplaukite vėsiu vandeniu. Atvėsinkite vėžiagyvius ir nulupkite juos.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su ananasais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Suberkite garstyčių sėklas ir išmaišykite mišinį.

Žingsnis 3

Graikiškos salotos su ananasais Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Giliame dubenyje sumaišykite krevetes ir ananasus. Sudėkite fetą, pomidorus ir supjaustytus pekino kopūstus. Į likusius ingredientus suberkite granatų sėklas. Apibarstykite patiekalą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, jūros gėrybių salotos, krevečių salotos, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 30 minučių, vakarienė, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, graikiškos salotos, receptų knyga, paprikų salotos, fetos sūrio salotos, rukola salotos, alyvuogių salotos, daržovių salotos

Kategorijos