Publikavimo data: 2025-08-20
Graikiškos salotos su ananasais
Tradiciškai graikiškos salotos gaminamos iš daržovių ir minkšto fetos sūrio. Šiame recepte taip pat naudojami konservuoti ananasai. Jei įmanoma, pirkite žiedais supjaustytus ananasus. Šiuo atveju konservavimui naudojami geriausi tropiniai vaisiai. Ananasai turi mažai kalorijų, tačiau gerai malšina alkį. Recepto salotoms naudojamos Atlanto (šiaurinės) krevetės. Jos verdamos žalios - tai teigiamai veikia jūros gėrybių mėsą, o sultinys būna sotesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite krevetes. Į puodą įpilkite 1:2 vandens. Užvirkite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į verdantį sūrymą nuleiskite krevetes ir virkite 2 minutes. Tada krevetes nuplaukite vėsiu vandeniu. Atvėsinkite vėžiagyvius ir nulupkite juos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Suberkite garstyčių sėklas ir išmaišykite mišinį.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus. Giliame dubenyje sumaišykite krevetes ir ananasus. Sudėkite fetą, pomidorus ir supjaustytus pekino kopūstus. Į likusius ingredientus suberkite granatų sėklas. Apibarstykite patiekalą ir išmaišykite.
Kategorijos