Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su avokadais
Šiam patiekalui gaminti naudojami agurkai, pomidorai, avokadai, svogūnai, alyvuogės ir fetos sūris. Įdomumo suteikia alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių padažas. Šios salotos puikiai tinka pusryčiams. Jos lengvos ir gaivios, bet kartu ir maistingos. Jos aprūpina organizmą daugybe vitaminų ir mikroelementų, suteikia energijos pliūpsnį. Jei norite, fetą galima pakeisti brynza.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Agurką, avokadą ir papriką supjaustykite stambiais kubeliais, o svogūną - plonais pusžiedžiais. Stambiai supjaustykite pomidorus. Avokadą iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti salotas. Sudėkite supjaustytas daržoves į salotinę, sudėkite alyvuoges, paskleiskite fetą ir pabarstykite raudonėliais. Atsargiai, kad nepažeistumėte sūrio, sumaišykite salotas. Prieš patiekdami apšlakstykite augaliniu aliejumi, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Kategorijos