Publikavimo data: 2025-08-19
Graikiškos salotos su baklažanais
Graikiškos salotos padės paįvairinti šventinį stalą, o baklažanai įprastam produktų deriniui suteiks unikalų skonį. Šviežios daržovės harmoningai dera su sūriu minkštuoju sūriu. Baklažanai yra mažai kaloringas produktas, turintis vitaminų B, C, taip pat skaidulų, kurios būtinos žarnyno veiklai ir toksinų šalinimui. Laikui bėgant vaisiuose pradeda formuotis solaninas, sukeliantis organizmo apsinuodijimą. Todėl geriau valgyti jaunus baklažanus tvirta odele ir šviesiomis sėklomis.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite skersai maždaug 1 cm storio griežinėliais. Juos subadykite šakute. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite daržoves ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 20 minučių. Tada atvėsinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ant silpnos ugnies įkaitinkite keptuvę. Į sausą keptuvę suberkite sezamo sėklas ir nuolat maišydami 1-2 minutes lengvai pakepinkite. Perkelkite į trintuvą, suberkite graikinius riešutus ir 25 g fetos (1-2 valgomuosius šaukštus), supilkite garstyčias. Supilkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir švarų vandenį. Sumalkite ingredientus.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą. Sudėkite baklažanus ir sūrį į dubenį arba salotinę ir pabarstykite žolelėmis. Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, agurkus, paprikas ir svogūnų puseles. Sudėkite rukolą, špinatus ir salotų lapus, ingredientus apšlakstykite alyvuogių aliejaus mišiniu ir išmaišykite.
Kategorijos