Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su česnakais
Pagrindinis graikiškų salotų, Graikijoje tradiciškai vadinamų "kaimo salotomis", ingredientas yra fetos sūris. Tai nacionalinis Graikijos produktas, gaminamas iš avių arba ožkų pieno. Savo konsistencija jis primena kietą varškę, o skoniu yra malonaus neįkyraus rūgštumo. Feta sūris puikiai dera su daržovėmis ir netrikdo jų skonio. O česnakinis padažas graikiškoms salotoms suteikia neįtikėtino skonio. Verta paminėti, kad salotas rekomenduojama padažyti prieš pat patiekimą.
Žingsnis 1
Paruoškite česnakinį padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, suberkite trintą česnaką, itališkas žoleles, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite česnakines salotas. Paimkite salotinę ir sudėkite į ją agurkus, vyšninius pomidorus, svogūnus, alyvuoges ir sūrį. Salotas gausiai užpilkite česnakiniu padažu ir išmaišykite.
Kategorijos