Graikiškos salotos su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su česnakais

Pagrindinis graikiškų salotų, Graikijoje tradiciškai vadinamų "kaimo salotomis", ingredientas yra fetos sūris. Tai nacionalinis Graikijos produktas, gaminamas iš avių arba ožkų pieno. Savo konsistencija jis primena kietą varškę, o skoniu yra malonaus neįkyraus rūgštumo. Feta sūris puikiai dera su daržovėmis ir netrikdo jų skonio. O česnakinis padažas graikiškoms salotoms suteikia neįtikėtino skonio. Verta paminėti, kad salotas rekomenduojama padažyti prieš pat patiekimą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su česnakais Žingsnis 1
Paruoškite česnakinį padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, suberkite trintą česnaką, itališkas žoleles, druską ir pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su česnakais Žingsnis 2
Paruoškite česnakines salotas. Paimkite salotinę ir sudėkite į ją agurkus, vyšninius pomidorus, svogūnus, alyvuoges ir sūrį. Salotas gausiai užpilkite česnakiniu padažu ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos