Publikavimo data: 2025-08-16
Graikiškos salotos su citrina
Graikiškos salotos, tokios ryškios ir gaivios, o ingredientų patiekimo ir pjaustymo būdų daugiau nei galite suskaičiuoti. Pavyzdžiui, tradicinėse graikiškose salotose fetos sūris visai nepjaustomas kubeliais, o dedamas visas ant salotų viršaus. Alyvuogės arba alyvuogės perpjaunamos per pusę, kad daržovėms suteiktų sulčių ir skonio. Rusijoje salotų sudėties radikaliai nekeičia, nes tada jos prarastų "graikiškų" pavadinimą, o tiesiog eksperimentuoja su alyvuogėmis ir alyvuogėmis, taip pat su padažu.
Žingsnis 1
Supjaustykite produktus griežinėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Agurkus supjaustykite pusapvaliais griežinėliais. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, o tada šiaudelius perpjaukite per pusę. Citriną supjaustykite trikampiais griežinėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Česnaką išspauskite per presą. Salotų lapus supjaustykite ilgomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir pipirus. Sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Į salotinę sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus, agurkus, citrinos skilteles, svogūnų pusžiedžius, pipirų šiaudelius, tada sudėkite sūrio kubelius ir salotų lapus. Ant jų sudėkite alyvuoges. Salotas užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos