Graikiškos salotos su citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Graikiškos salotos su citrina

Graikiškos salotos, tokios ryškios ir gaivios, o ingredientų patiekimo ir pjaustymo būdų daugiau nei galite suskaičiuoti. Pavyzdžiui, tradicinėse graikiškose salotose fetos sūris visai nepjaustomas kubeliais, o dedamas visas ant salotų viršaus. Alyvuogės arba alyvuogės perpjaunamos per pusę, kad daržovėms suteiktų sulčių ir skonio. Rusijoje salotų sudėties radikaliai nekeičia, nes tada jos prarastų "graikiškų" pavadinimą, o tiesiog eksperimentuoja su alyvuogėmis ir alyvuogėmis, taip pat su padažu.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Graikiškos salotos su citrina Žingsnis 1
Supjaustykite produktus griežinėliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Agurkus supjaustykite pusapvaliais griežinėliais. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, o tada šiaudelius perpjaukite per pusę. Citriną supjaustykite trikampiais griežinėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Česnaką išspauskite per presą. Salotų lapus supjaustykite ilgomis juostelėmis.

Žingsnis 2

Graikiškos salotos su citrina Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir pipirus. Sudėkite smulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Į salotinę sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus, agurkus, citrinos skilteles, svogūnų pusžiedžius, pipirų šiaudelius, tada sudėkite sūrio kubelius ir salotų lapus. Ant jų sudėkite alyvuoges. Salotas užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos