Publikavimo data: 2024-02-04
Graikiškos salotos su fettax receptas
Graikijoje klasikinės graikiškos salotos vadinamos kaimiškomis salotomis ir paprastai jose nėra griežinėliais pjaustyto fetakso ar sūrio, o į patiekalą su daržovėmis įspaudžiamas sūrio gabalėlis. Pasakojama istorija apie graiką imigrantą, kuris kartą keliavo į savo sūnėno vestuves gimtajame kaime. Dėl dantų skausmo jis negalėjo valgyti šviežių daržovių, todėl jas susmulkino ir sumaišė. Patiekalas patiko visiems giminaičiams ir palaipsniui paplito po visą šalį, o vėliau ir po pasaulį.
Žingsnis 1
Vyšnias perpjaukite per pusę, nulupkite papriką ir supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Agurką ir sūrį supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, įberkite druskos ir pipirų ir išmaišykite iki vientisos masės.Norėdami pagreitinti procesą, naudokite panardinamąjį maišytuvą.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas: sumaišykite agurkus, pomidorus ir paprikas. padažą ir atsargiai sumaišykite.
Žingsnis 4
Patiekdami lėkštėse išdėliokite paruoštas daržoves, ant viršaus užberkite sūrio, alyvuogių, svogūnų ir patiekite.
Kategorijos